דבר ראש החוג: פרופ' פנינה סופר

החוג למערכות מידע באוניברסיטת חיפה מציע תכנית לימודים איכותית, מגוונת, ובעלת אוריינטציה טכנולוגית בתחום מערכות המידע לתואר ראשון, שני ושלישי. רמת הלימודים והמחקר הגבוהות והאווירה הנעימה בחוג מהווים גורם משיכה לסטודנטים ולחברי סגל כאחד.

החוג כולל אחד-עשר חברי סגל אקדמי בכיר, כולם בעלי תואר דוקטור שלמדו והתמחו בטובות שבאוניברסיטאות העולם. חברי הסגל עוסקים במחקר ובהוראה בנושאים מגוונים שכוללים: ניתוח מערכות מידע, מערכות כוללות לארגונים, מערכות תומכות החלטה, הנדסת תוכנה, היבטים אנושיים של הנדסת תוכנה, הנדסת דרישות, למידת-מכונה, בינה עסקית, מערכות מידע לרפואה וביולוגיה.

תכנית הלימודים לתואר ראשון נפתחה בתשס"ג 2002. התוכנית מוצעת במסלולים תלת-שנתיים חד-חוגים או דו-חוגים. תכניות הלימודים משלבות בסיס חזק של קורסי ליבה של טכנולוגיית מידע (כגון ניתוח, תכן, מימוש של מערכות מידע, מסדי נתונים), קורסים מתמטיים-תכנותיים, קורסי בחירה המשלימים נושאים מתקדמים במערכות מידע (כגון אחזור מידע, מערכות תומכות החלטה, בינה עסקית, והיבטים אנושיים של הנדסת תוכנה) וקורסים ארגוניים (כדוגמת כלכלה, חשבונאות ושיווק). מטרת התוכנית היא הכשרת אנשים שינתחו, ייעצבו ויפתחו מערכות מידע עבור ארגונים כדי לשפר את תפקודם. הלימודים כוללים התנסות של הסטודנטים בניתוח תהליכי עבודה בארגונים אמיתיים ופיתוח מערכות מידע לפי דרישת לקוחות בארגונים אלו.

הבוגרים משתלבים בתפקידים שונים בתעשיית ההייטק ובתעשייה הרגילה וממלאים תפקידים של מהנדסי דרישות, מנתחי מערכות מידע, מפתחי מערכות מידע ומערכות בינה עסקית, מנהלי פרויקטי טכנולוגיית מידע,עובדי פיתוח והטמעה של מערכות כוללות לארגונים, אנשי שיווק ומכירות של מערכות מידע, אנשי בקרת איכות ועוד. חלק מבוגרי החוג ממשיכים את לימודיהם לתואר שני במערכות מידע או במנהל עסקים בארץ או בחו"ל.

תכנית הלימודים לתואר שני במערכות מידע נפתחה בתשס"ט 2008 ומיועדת בעיקר לתלמידי מחקר. תכנית הלימודים לתואר שלישי במערכות מידע נפתחה בתשע"ד 2013. תלמידי המחקר לתואר שני או תואר שלישי עוסקים במחקר בתחומים שונים של מערכות מידע, בהנחיה אישית צמודה של חברי סגל החוג. תוצאות המחקרים מתפרסמות במיטב הבמות הבינלאומיות בתחומים אלו, הן בכנסים מקצועיים והן בכתבי עת.

אם הטכנולוגיה המתקדמת ויישומיה בחיי היומיום מושכים אתכם, הצטרפו אלינו.

ראש החוג