University Logo Header

הפקולטה למדעי החברה

ע"ש שמואל והרטה עמיר

אוניברסיטת חיפה

EN

University Logo Header

לארא והבי

שמי לרא והבי, בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה מאוניברסיטת חיפה.

 

במהלך הלימודים השתתפתי במלגת "גן הילד“ ובמלגת "פר"ח“, עברתי התנסות מעשית בהוסטל "ענבלים“ בכרמל, והשתלבתי במעבדתו של ד"ר אסף קרון, שם סייעתי במחקר העוסק בבושה וגאווה. בנוסף, לקחתי חלק בסמינר מחקר בהנחיית מר אבישי זכריה, במסגרתו חקרתי את הקשר בין סגנון התקשרות לבין התנהגות עוינת ברשת – עבודה שסיימתי בציון 99 ובתחושת סיפוק גדולה מתהליך למידה מעמיק ומשמעותי.

 

הלימודים באוניברסיטת חיפה היו עבורי חוויה מעצבת, ששילבה קורסים מאתגרים שפיתחו בי חשיבה ביקורתית ויכולת התבוננות מעמיקה, לצד קשרים חברתיים משמעותיים ותחושת קהילה אמיתית. החיבור בין ידע, אנשים והתנסות מעשית הפך את שנות הלימוד לתקופה מלאה בצמיחה אישית ומקצועית.

 

כיום אני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה רפואית במרכז האקדמי תל־אביב–יפו, ובמקביל מבצעת פרקטיקום במרכז הרפואי לגליל, במכון האונקולוגי ובמרפאה לשירות הפסיכולוגי. במסגרת עבודתי אני עוסקת בהערכה פסיכולוגית, בניית תכניות טיפול והובלת תהליכים טיפוליים מגוונים, תוך התאמת הגישה לצרכים הרגשיים והמערכתיים של כל מטופל. במקביל אני עורכת מחקר תזה בהנחיית פרופ’ רונית אביצור חמיאל, פרופ’ שולמית גלר וד"ר סיגל לוי, הבוחן את הקשר בין השמנה, דימוי גוף ומצוקה פסיכולוגית בקרב האוכלוסייה הדרוזית בישראל. המחקר מאפשר לי לשלב בין ראייה קלינית לשאלות חברתיות ותרבותיות עמוקות, ולתרום ידע משמעותי לקהילה שבה אני חיה ופועלת.

 

לסטודנטים החדשים אני ממליצה להקשיב לעצמכם לאורך הדרך – התואר אינטנסיבי ומאתגר, אבל חשוב לשמור על איזון, ללמוד בקצב שלכם, להישען על אחרים כשצריך, ולבחור בדרך שמעוררת בכם סקרנות, משמעות והתרגשות אמיתית.