החוג בתקשורת

אבי מרציאנו, תלמיד תכנית הדוקטורט של החוג, פרסם מאמר בעין השביעית בנושא הגינויים התקשורתיים לרצח הנערה שירה בנקי במצעד הגאווה בירושלים:

לדברי מרציאנו, "רוב כלי התקשורת החילוניים תיארו את מעשיו של שליסל במונח הראוי להם – כפיגוע. אלא שאותם כלי תקשורת מיהרו לחבק את הגינויים החלולים, נמנעו מהדיון המתבקש בפער הצורם שקיים בינם לבין כוונותיהם האמיתיות של הפוליטיקאים ולא השכילו לקשור בין העדר זכויות לבין אלימות כלפי להט"ב."

אבי הציג את הדברים גם בתכנית הרדיו גם בתכנית הרדיו של העין השביעית:

בתכנית ראיין אותו המנחה אביעד טובי, בוגר המחזור השביעי של תכנית המ"א של החוג.

הגר בוחבוט, תלמידת תואר שני בחוג, פרסמה בוויינט כתבה אודות מורכבות החוויה הנשית בעולם הגיימינג

לדברי בוחבוט, "האבסורד האמיתי סביב "גיימרגייט" מצוי בסיקור הפרשה ובהתייחסויות אליה בבלוגים, במאמרים ובאתרים ייעודיים של הקהילה. הדיון הפך במהרה למסכת האשמות כלפי נשים בתעשייה, בדרישה לשמירה על "אתיקה" בתחום הגיימינג. מסיבה די ברורה, האלימות, המיזוגניה וההשלכות התרבותיות נדחקו הצידה, ואת מקומם תפסו תיאוריות קונספירציה שמאשימות חוקרות פמיניסטיות, מבקרות ומפתחות משחקים בהשתלטות מתוכננת על תעשיית תרבות הגיימינג, ובהרס מוחלט של הקודים האתיים של הקהילה באמצעות שימוש במיניותן למטרות קידום. נשמע מוכר?"

מחקר פורה, בוגרים מצליחים וחלומות לעתיד - סרטון 20 שנה לחוג לתקשורת (בהפקת דוברות אוניברסיטת חיפה)

מאמר ביקורת בוושינגטון טיימס סקר את ספרו החדש של פרופ' גבי וימן אודות טרור באינטרנט

ביקורת בוושינגטון טיימס אודות ספרו החדש של פרופ' גבי וימן: Terrorism in Cyberspace is a timely and indispensable...

Posted by ‎החוג לתקשורת, אוניברסיטת חיפה; Department of Communication, U Haifa‎ on Sunday, June 7, 2015

ד"ר נחמה לואיס-פרסקי מספרת בסרטון בהפקת דוברות האוניברסיטה על תחומי המחקר שלה, על חשיבותו של הומור ועוד

ד"ר נחמה לואיס-פרסקי השתתפה בסדרת הקליפים "חשופים" שמפיקה דוברות האוניברסיטה על מאחורי הקלעים של חברי סגל באוניברסיטה. ד"ר לואיס-פרסקי מתמחה בתקשורת בריאות ובשכנוע. בעבר השתתף בסדרה גם פרופ' גבי וימן.

הגר בוחבוט, תלמידת תואר שני, פרסמה בוויינט כתבה אודות מאבק הבלוגרים באתר ישראבלוג

הגר בוחבוט, תלמידת תואר שני במסלול המחקרי, פרסמה ב-Ynet כתבה על הזכות לזכור ועל הזכות להישכח ברשת

Posted by ‎החוג לתקשורת, אוניברסיטת חיפה; Department of Communication, U Haifa‎ on Saturday, May 23, 2015

דעה: פרופ' גבי וימן על יחסו של רה"מ בנימין נתניהו לתקשורת (הארץ)

פרופ' גבי וימן פרסם מאמר בהארץ בנוגע ליחסו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לתקשורת. פרופ' וימן גורס שנתניהו מרכז בידיו עוצמה רגולטורית ואחרת שמאיימת על עצמאותם של עיתונאים וגופי תקשורת בישראל:

"הם מ־פ־ח־ד־י־ם" אמר נתניהו על התקשורת. היום הם באמת מפחדים, ובצדק. לנתניהו, באופן ישיר ועקיף, יש שליטה ברוב אמצעי התקשורת: ברשות השידור על תחנות הרדיו והערוץ הראשון, בערוצי הטלוויזיה המסחרית, בחינמון שזיעזע את שוק העיתונות הישראלי ועוד. הוא יכול להעניש את מי שהוא סבור שפגע בו ולהיטיב עם מי שמשרת אותו." (למאמר המלא)

ד"ר אורן מאיירס דיבר בתוכנית הבוקר בערוץ 10 על שידורי הטלוויזיה והרדיו ביום הזיכרון לשואה

ד"ר אורן מאיירס התארח בתוכנית הבוקר של אורלי וילנאי וגיא מרוז בערוץ 10 ביום הזיכרון לשואה ולגבורה. ד"ר מאיירס דיבר על שידורי הטלוויזיה והרדיו ביום השואה בעקבות מחקר משותף רב-שנתי שביצע עם ד"ר אייל זנדברג ופרופ' מוטי נייגר מהמכללה האקדמית נתניה. ד"ר מאיירס ציין בשידור את הישראליזציה שיום השואה עבר בערוצי השידור. לאחרונה פרסמו מאיירס, נייגר וזנדברג ספר המסכם את פרויקט המחקר. ניתן לצפות בקישור מ-2:32:30.

Meyers ch 10

אל-מוניטור ראיין את ד"ר רבקה ריב"ק על המקום היוצא דופן שתופס ווטסאפ במשפחה הישראלית

אתר החדשות בשפה האנגלית, אל-מוניטור (Al-Monitor), ראיין את ד"ר רבקה ריב"ק בנוגע למקום המרכזי שווטסאפ תופס במשפחה הישראלית כחלק מכתבה שעסקה ב"התמכרות הסלולרית של ישראל" (לכתבה המלאה):

Notably, Israelis stand out in their use of the mobile messaging app WhatsApp. A 2013 survey showed that 92% of smartphone owners in Israel uploaded this application. Rivka Ribak, from Haifa University's department of communication, who studies the role of technological devices in our lives, said, “In the United States, this application is hardly in use. In Israel, WhatsApp is widely used, and, in particular, WhatsApp family groups are unique to Israel, setting it apart from the rest of the world.”

תלמידת התואר הראשון מאי אגבאריה השתתפה בהכנת סרטון להעלאת המודעות בקרב נשים למחלת סרטן השד במסגרת פרקטיקום בבי"ח רמב"ם

מאי אגבאריה, תלמידת תואר ראשון בחוג, השתתפה בהכנת סרטון להגברת המודעות לסרטן השד. הסרטון הופק במסגרת פרקטיקום בדוברות בי"ח רמב"ם בחיפה. במסגרת תוכנית הפרקטיקום מתמחים כל שנה עשרות תלמידים בעבודת תקשורת במגוון ענפים כולל יחסי ציבור, עיתונאות, מחקר תקשורת, הפקת טלוויזיה ורדיו ועוד.

חברת החדשות הבינ"ל, בלומברג, ראיינה את פרופ' גבי וימן בנוגע לטרור ואינטרנט

ידיעות חיפה ראיין את תלמידת התואר השני אספהאן בהלול אודות עבודת התזה שלה שעוסקת בסיקור השואה בעיתונות הערבית

אספהאן בהלול, תלמידת תואר שני, שכותבת את את התזה שלה בנושא סיקור השואה בעיתונות הערבית בהנחיית ד"ר אורן מאיירס, התראיינה לידיעות חיפה.